У Каховці будуть судити оперативника за обвинуваченням у неправомірному застосуванні насильства

18 Липня 2021, 03:52

Поліцейський вину не визнає. Слідчі ДБР вважають, що він, перевищуючи повноваження, безпідставно затримав чоловіка та бив його у відділку поліції.

Підготовче судове засідання призначено на 21 липня.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Каховського міськрайонного суду Херсонської області від 7 липня 2021 року, а також повідомлення пресслужби прокуратури.

Каховський міськрайонний суд 2 липня отримав обвинувальний акт щодо старшого оперуповноваженого Каховського ВП обласного главку поліції Максима Ярмоловича. Поліцейському інкримінується невиправдане застосування насильства до чоловіка. Дії правоохоронця кваліфіковані за частиною 2 статті 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). У випадку доведення вини йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох років.

За даними досудового розслідування, 13 лютого 2021 року поліцейський прибув до місцевого кафе. В ухвалах, які наразі наявні в Єдиному державному реєстрі судових рішень, не уточнюється, чи поліцейський приїхав на місце для виконання службових обов’язків.

Там він, як стверджує слідство, невиправдано застосував заходи фізичного впливу та здійснив силове затримання потерпілого: наніс два удари долонею в обличчя потерпілому та один удар правою ногою в район лівого стегна. Після цього поліцейський повалив чоловіка на землю, завів йому обидві руки за спину. Потім посадив до легкового автомобіля та доставив чоловіка до приміщення відділення поліції № 1 Каховського РВП ГУНП в Херсонській області.

У службовому кабінеті відділення поліції наніс потерпілому близько десяти ударів відкритими долонями правої та лівої рук у голову. Згідно висновку судово-медичної експертизи, отримані травми відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Підозрюваний Максим Ярмолович на етапі досудового слідства не визнав вину. Під час розслідування стосовно підозрюваного судом був обраний запобіжний захід — особисте зобов’язання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.