У Генічеську відпочивальник не помітив, як загубив 4-річного сина

13 Липня 2021, 16:31

У місті Генічеськ правоохоронці знайшли 4-річного хлопчика, який сам йшов уздовж дороги і вибігав на проїжджу частину. Невдовзі знайшли і батька дитини, той пояснив, що приїхав з родиною на відпочинок з Мелітополя і не помітив, як син загубився.
Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.
За словами начальника сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського райуправління поліції Максима Жаркова, поліцейські під час патрулювання побачили дитину без супроводу дорослих зупинилися і дізналися, що хлопчик загубився, більше ніяких даних про себе дитина надати не змогла.

Правоохоронці зателефонували на лінію «102» та почали разом з дитиною об’їжджати район у пошуках батьків. Через декілька хвилин знайшовся батько, який саме шукав сина віком 4,5 роки. Чоловік подякував поліцейським за допомогу. Батькові правоохоронці порадили уважніше слідкувати за сином, не залишати його без нагляду у багатолюдних місцях, а особливо на пляжі.
“Шановні громадяни! Вкотре нагадуємо про необхідність неухильно пильнувати за дітьми на відпочинку, не залишати їх самих на пляжах чи на дитячих майданчиках. Дітям необхідно дати чіткі настанови, як діяти в тій чи іншій ситуації, від чого треба триматися подалі та як себе поводити у разі виникнення небезпеки”, – наголосили в поліції.
Для цього інспектори відвідують території пляжів, аквапарки, дитячі оздоровчі заклади та пояснюють діткам основні правила поводження біля водойм, розповідають основи надання першої домедичної допомоги, як розпізнати стан людини при тепловому ударі.

А для кращого засвоєння теорії, ювенальні поліцейські роздають хлопцям і дівчатам спеціальні листівки з переліком найважливіших правил, дотримання яких є запорукою здорового і безпечного відпочинку.