США святкують День незалежності (відео)

04 Липня 2021, 13:34

У неділю, 4 липня, Сполучені Штати Америки святкують своє головне національне свято – День незалежності. Президент України Володимир Зеленський вже привітав США зі святом та подякував за підтримку суверенітету України.

“Щиро вітаю Джозефа Байдена та американський народ з Днем незалежності! Наші країни об’єднують демократичні цінності і прагнення до свободи. Наша дружба і стратегічне партнерство творять загальну історію успіху. Вдячний США за незмінну підтримку суверенітету України”, – написав Зеленський у твіттері.

Посольство США в Україні запрошує долучитися до онлайн-заходу з нагоди святкування 245-ї річниці незалежності.

“У День Незалежності Сполучені Штати Америки вітають свою державу, яка належить своєму народу, керується народом і служить народу. Вітання зі святом четвертого липня від посольства США в Києві!”, – зазначає U.S. Embassy Kyiv Ukraine.

Як повідомляє Голос Америки (VOA), напередодні президент США Джо Байден взяв участь в церемонії натуралізації нових громадян. Під час святкової церемонії, що відбулась у Білому домі, 21 особа отримала американське громадянство.

«Мрії імігрантів, таких як ви, будують Америку і продовжують вливати нову енергію, життєвість та нову силу», – звернувся Байден до учасників.

«Всі ви представляєте собою те, наскільки важливою для Америки завжди була імміграція. Ми постійно оновлюємося», – додав він.

День незалежності США відзначають 4 липня. Це національне свято у США і вихідний день. Свято встановлене з нагоди підписання 4 липня 1776 року Декларації незалежності США від Сполученого королівства Великої Британії.