«Сі Бриз-2021»: На Херсонщині багатонаціональна тактична група відпрацювала рейдові дії в тилу противника

01 Липня 2021, 12:36

У Херсонській області на загальновійськовому полігоні «Олешківські піски», у межах українсько-американських міжнародного навчання «Сі Бриз-2021» відбулися практичні тренування з тактичної підготовки, в ході яких учасники маневрів відпрацювали рейдові дії в тилу противника.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Як зазначається, військовослужбовці окремого батальйону морської піхоти командування морської піхоти ВМСУ, Державної прикордонної служби України, морської піхоти США, Грузії та Республіки Молдова діяли у складі єдиного багатонаціонального підрозділу.

Фото: Fasebook ВМС ЗС України

Тренування було розподілено на три етапи. Під час першого етапу тактична група отримала завдання вийти з району зосередження в район очікування.

Фото: Fasebook ВМС ЗС України

Там командир тактичної групи провів короткий брифінг на макеті місцевості та поставив завдання командирам підрозділів.

Фото: Fasebook ВМС ЗС України

Другий етап – виконання завдання.

Фото: Fasebook ВМС ЗС України

За легендою, тактична група мала вийти в тил умовного противника та знищити важливі об’єкти інфраструктури військового призначення.

Фото: Fasebook ВМС ЗС України

У ході остатнього етапу військовослужбовці здійснили марш до району зосередження, але під час руху колон противник влаштував засідку.

Фото: Fasebook ВМС ЗС України

Як зазначили у Командуванні ВМСУ, всі дії відпрацьовувались умовно, без бойової стрільби.

Фото: Fasebook ВМС ЗС України

Фото: Fasebook ВМС ЗС України

Навчання «Сі Бриз» – багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Нагадаємо:

  • 28 червня 2021 року в Одесі стартували щорічні міжнародні навчання «Сі Бриз-2021». Цього року навчання будуть наймасштабнішими за понад 20 років їх проведення. Головна ідея «Сі бриз-2021» – підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС України та США і держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань щодо підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні. Навчання триватиме з 28 червня по 10 липня в Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших південних районах України. В маневрах беруть участь біля 30 кораблів, катерів та суден, більше 30 літаків і вертольотів, до 5 тисяч особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки.