Розпочалась активна фаза “Сі Бриз – 2021”

06 Липня 2021, 14:20

У береговому компоненті “Сі Бриз – 2021” розпочалась активна фаза.  Тактичні групи відбивають засідки умовного противника, проводять дії під час блокування маршрутів висування місцевим населення.

Про це повідомляє пресслужба командування морської піхоти.

“Після отримання бойового наказу багатонаціональні тактичні групи висунулися із пункту базування в райони очікування. Важливо, що тактичні дії щодо відбиття засідок відпрацьовуються із застосуванням засобів РЕБ. Тобто, навчання сплановані таким чином, щоб умови були максимально наближені до бойових”, – йдеться у повідомленні.

Також, напередодні, американські та українські розвідувальні групи десантувалися у тил умовного противника з метою виявлення баз незаконних збройних формувань та важливих об’єктів інфраструктури, викриття системи оборони таборів бойовиків та передачі відомостей багатонаціональним силам навчання.
У береговому компоненті беруть участь військовослужбовці окремого батальйону морської піхоти, морської піхоти США, Збройних Сил Грузії, Збройних Сил Республіки Молодова, Державної прикордонної служби України. Також у складі українських підрозділів є курсанти 3-го курсу факультету підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ. Майбутні офіцери проходять стажування на первинних командирських посадах.

Президент України Володимир Зеленський під час урочистих заходів з нагоди Дня ВМС Збройних сил України на Одещині запевнив, що Україна завдяки міжнародним військовим навчанням “Сі Бриз-2021” не допустить обмеження свободи судноплавства у Чорному морі з боку Росії.

Навчання «Сі Бриз» – багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Нагадаємо:

  • 28 червня 2021 року в Одесі стартували щорічні міжнародні навчання «Сі Бриз-2021». Цього року навчання будуть наймасштабнішими за понад 20 років їх проведення. Головна ідея «Сі бриз-2021» – підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС України та США і держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань щодо підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні.