Протестний потенціал у Генічеській громаді: активісти готові знову перекривати дороги (відео)

26 Липня 2021, 16:16

У понеділок, 26 липня, під будівлею Генічеської міської ради зібралося близько півсотні людей: жителі Арабатської Стрілки приїхали зустрітися з головою громади.

Генічеський міський голова Олександр Тулупов разом із декількома заступниками вийшли до людей та відповідали на їхні запитання.

Найбільше питань стосувалося ситуації з комарами, перебої з електрикою, водою, санітарний стан пляжної території, прибирання мертвих медуз.

Жителі Арабатської Стрілки розповіли: курортний сезон цього року зірваний, адже відпочивальники роз’їзджаються через перебої з електропостачанням і проблему з комарами, скасовують бронювання на серпень.

«Ми не хотіли бути в одній громаді з усіма іншими. Ми хотіли бути окремо. Майбутнє тільки у відокремленні!», – переконані активісти.

Активісти мають намір знов продовжити протести і перекриття доріг, якщо проблеми Арабатської Стрілки не вирішуватимуться. Також місцеві жителі розмірковують, як відокремитися та створити власну територіальну громаду.

https://www.youtube.com/watch?v=wGIvO2NSZJk

Як повідомлялось, нещодавно в обласній адміністрації обговорили відключення електроенергії на Арабатській стрілці.

Місцеві жителі перекривали дороги на Арабатській Стрілці та в Генічеську через постійні перебої з електропостачанням.

Депутати Генічеської міської ради звернулись до Херсонобленерго, Держпродспоживслужби та НКРЕКП і закликали вирішити проблемні питання з електропостачанням на Арабатській Стрілці.

Раніше Щасливцевська сільрада оскаржувала затверджений урядом перспективний план формування територій громад Херсонської області, за яким передбачалось об’єднання всіх населених пунктів району в одну територіальну громаду. Детальніше у сюжеті: