Правоохоронці вилучили у херсонця цілий арсенал зброї та боєприпасів

02 Липня 2021, 19:49

У приватному будинку раніше судимого херсонця оперативники Управління карного розшуку обласного главку поліції під час санкціонованого обшуку вилучили різноманітні види зброї та боєприпаси. Також на місці працювали кінологи, спеціалісти вибухотехнічної служби, слідчі й оперативники Херсонського районного управління поліції.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.
“Поліцейські знайшли та вилучили предмет, зовні схожий на револьвер, пістолет ТТ, автомат МП-40, гвинтівку «Токарева», 64 набої різного калібру та дві гранати РГД”, – уточнив начальник Управління карного розшуку поліції Херсонської області Денис Карімов.
За інформацією правоохоронців, 57-річний фігурант виявився раніше судимим за незаконне зберігання зброї і нині стверджує, що не пам’ятає, звідки у нього в будинку з’явився арсенал. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” КК України.
Наразі тривають слідчо-оперативні дії, перевіряється походження вилученої зброї та боєприпасів. Призначено судово-балістичну та судово-вибухотехнічну експертизи. Чоловік перевіряється на можливу причетність до збуту зброї.
Нещодавно генічеські поліцейські упродовж кількох годин затримали двох грабіжників, які побили 22-річного хлопця та забрали у нього мобільний телефон і гроші.