Посадовця природного парку на Херсонщині підозрюють у нанесені збитків державі на 62 мільйони гривень

07 Липня 2021, 21:36

Посадовець Національного природного парку «Нижньодніпровський» підозрюється у перевищенні лиміту на промисловий вилов риби та нанесені збитків державі на 62 мільйони гривень.

Про це повідомили в прокуратурі Херсонській обласній прокуратурі.

За даними слідства, посадовець природного парку у 2019-2020 роках, знаючи про закінчення лімітів використання водних ресурсів, не вжив заходів щодо зупинення промислового вилову деяких видів риб, що призвело до перевищення ліміту на спеціальне використання цих ресурсів у межах території та об’єктів відповідного природно-заповідного фонду.

При цьому до повноважень підозрюваного входило збереження, відтворення та раціональне використання цих природних ресурсів. Внаслідок таких дій державі завдано шкоду на понад 62 мільйони гривень.

Посадовцю повідомили про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Нещодавно співробітники Тягинського відділення парку під час рейду р.Конка (с.Козачі Лагері) на території, що відноситься до природно-заповідного фонду України, виявили заборонені знаряддя вилову, які вилучили з водойми, живі біоресурси відпустили назад у природнє середовище.
Як повідомлялось, минулого року посадовця Національного природного парку “Нижньодніпровський” викрили на хабарі за допуск до вилову водних живих ресурсів.

Національний природний парк «Нижньодніпровський» — природоохоронна територія у Херсонській області, створена 24 листопада 2015 року. Розташований на території Бериславського, Білозерського, Голопристанського та Олешківського районів, міст Херсона та Нової Каховки.