Пенсіонерка з Херсонщини віддала 16 тисяч гривень на “порятунок” онучки

08 Липня 2021, 18:50

Телефонні шахраї виманили у 74-річної мешканки курортного села Залізний Порт 16 тисяч гривень.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Жінка розповіла, що їй на мобільний зателефонувала дівчина, яка представилась онукою заявниці. Дівчина повідомила пенсіонерці, що вона потрапила у лікарню і їй терміново потрібні гроші на лікування. Без вагань жінка перерахувала 16 тисяч гривень на вказаний банківський рахунок, а коли перетелефонувала онуці дізналась, що ні в яку лікарню дівчина не потрапляла.

За цим фактом поліцейські проводять перевірку.

Як інформують правоохоронці, протягом минулої доби до підрозділів Національної поліції в Херсонській області надійшло 646 заяв.
Зареєстровано дві дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, в результаті яких дві людини отримали травми. За порушення Правил дорожнього руху працівники районних підрозділів поліції та управління патрульної поліції склали 135 адміністративних протоколів, з них 17 – за керування транспортним засобом у нетверезому стані.
Як повідомлялось, минулого року стартувала онлайн-гра «Здолай шахрая!» для підвищення обізнанності громадян щодо правил безпечного користування платіжними інструментами та сервісами.За даними представників проекту USAID «Трансформація фінансового сектору», щодня 1-2% українців стикаються з кіберзлочинцями телефоном, електронною поштою, в інтернет-крамницях, онлайн-сервісах з публікації оголошень, працевлаштування та кредитування  тощо.