Народні депутати проведуть зустріч в Новоолексіївці

09 Липня 2021, 16:46

У суботу, 10 липня, народні депутати Мустафа Джемілєв, Рустем Умеров, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров разом з керівництвом Генічеського району проведуть зустріч з громадскістю.

Про це повідомили в райдержадміністрації.
Захід відбудеться у приміщенні Новоолексіївського селищного будинку культури Генічеської міської ради. Початок о 15.30 год.
В переліку основних тем для обговорення: ухвалення Верховною Радою України Закону “Про корінні народи України” та багато інших нагальних питань.
Як повідомлялось, минулого тижня ВР України ухвалила закон про корінні народи. Цей статус отримали кримські татари, караїми та кримчаки.
Як норми цього закону будуть застосовуватись на практиці, чому загальмувались інші проєкти із «кримськотатарської тріади» та яка позиція Меджлісу щодо відсторонення заступника генпрокурора Гюндуза Мамедова від курування «департаментом війни»? Про це – в інтерв’ю Рефата Чубарова, голови Меджлісу кримськотатарського народу програмі «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська):