На Херсонщині викрили наркоторговців амфетаміном (відео)

21 Липня 2021, 15:07

На Херсонщині поліцейські задокументували злочинну діяльність групи осіб, які організували нарколабораторію та збували амфетамін на території області.

Про це розповіла речниця Нацполіції у Херсонській області Тетяна Скуба.

“До складу злочинного угрупування входило 5 осіб. Кожен відповідав за свій напрямок роботи. Головний фігурант, 46-річний херсонець, отримував поштою оптові партії прекурсорів, які зберігав у квартирі своєї співмешканки. Потім передавав прекурсори 47-річному спільнику, який вдома за допомогою лабораторного обладнання виготовляв амфетамін. Наркозілля розфасовували та пакували у зіп-пакети, які передавали для збуту ще двом фігуранткам, які підшукували клієнтів та збували готову «продукцію» жителям Херсона й області різними шляхами: поштовими відправленнями, через так звані «закладки» та «із рук в руки», – розповіла речниця поліції.

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів поліцейські знайшли і вилучили 60 доз амфетаміну, 4 пляшки з невідомою рідиною, пакет з прекурсорами, медичні шприці, електронні ваги, банківські картки, автомобіль, та інші засоби, за допомогою яких виготовлялась наркотична речовина.

Наразі організатора та двох спільників затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».
Слідство триває.