На Херсонщині через негоду затопило будинки та знеструмило села

05 Липня 2021, 12:01

Напередодні в результаті сильної зливи затопило будинки у місті Херсон, селищах Степанівка, Білозерка, Каланчак та селі Нова Збурївка Херсонської області. Також у результаті негоди станом на 10:00 5 липня відключено електропостачання частково у двох населених пунктах Голопристанської ОТГ та у чотирьох населених пунктах Білозерської ОТГ, з яких у двох селах повністю. На місці працюють бригади обленерго.

Про це повідомляє Головне Управління ДСНС України у Херсонській області.

За інформацією рятувальників, 4 липня сталось підтоплення 8 будинків та 18 присадибних ділянок у Херсонському (м. Херсон по пров. Островського, у селищі Степанівка по вул. Музиківській, у смт Білозерка по вул. Яворницького та Скадовському (смт Каланчак по вул. Шевченка, село Нова Збурївка по вул. Центральній Голопристанської ОТГ) районах області.

Рятувальниками обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій здійснено п’ять залучень на відкачування води. У результаті станом на 10:00 5-го липня залишаються підтопленими ще дві присадибні ділянки у смт Каланчак.

Для ліквідації наслідків негоди залучено п’ять од. техніки, чотри мотопомпи та 18 чоловік о/с.

Херсонський обласний центр з гідрометеорології інформує, що 5 липня на Херсонщині очікується короткочасний дощ, гроза. Вдень місцями град. Вітер північний 5-10 м/с, вдень місцями пориви та шквали 15-20 м/с. Температура повітря вночі 17-22°, вдень 25-30°.

6 липня очікується мінлива хмарність. Короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-західний 7-12 м/с, вдень місцями пориви та шквали 15-20 м/с. Температура повітря вночі 15-20°, вдень 25-30°.