На Арабатській Стрілці лунають заклики відділитись від Генічеська (відео)

12 Липня 2021, 20:04

12 липня в селі Щасливцеве відбулися збори громадян, які захотіли отримати відповіді з проблемних питань від старости села. Незважаючи на те, що оздоровчий сезон у розпалі, біля будівлі старостату зібралися більше ста жителів Щасливцеве і Генічеської Гірки.

Про це повідомляє “Новий Візит”.

https://www.youtube.com/watch?v=OZeoKaWgDnU

На питання довелося відповідати старості села Червоне Олегу Кульчицькому, який наразі виконує обов’язки і старости населених пунктів Арабатської Стрілки.

Люди почали висловлювати невдоволення ситуацією на Арабатській Стрілці. Лунали заклики відділятися від Генічеська, перестати кормити всю громаду, повернути колишнього голову колишньої Щасливцевської сільради Віктора Плохушко, бо “зараз руйнується все, що він зробив за минулі роки”.

Місцеві жители вважали, що через озвучені проблеми Арабатська Стрілка втрачає відпочивальників і на наступний рік туристів буде ще менше.

Люди стали вимагати присутності голови Генічеської громади Олександра Тулупова. Йому зателефонували і через годину керівник МТГ разом із заступником Вадимом Васильчуком приїхали до місця зборів.

Мешканці Арабатки озвучили проблеми вже Тулупову. Староста пообіцяв, що всі проблемні питання, зауваження і пропозиції систематизують і письмово передадуть до Генічеської міської територіальної громади.

IPC-Генічеськ інформує, що у вівторок, 13 липня, відбудеться онлайн-конференція, під час якої голова громади Олександр Тулупов відповідатиме на актуальні питання місцевих жителів. Трансляція заходу розпочнеться о 14.00 на сторінці медіа-центру IPC-Генічеськ у Фейсбуці: facebook.com/IPC.Genichesk.

Як повідомлялось, минулого року Щасливцевська сільрада оскаржувала затверджений урядом перспективний план формування територій громад Херсонської області, за яким децентралізація в Генічеському районі проходила за принципом «один район – одна громада».

Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко розповідав, що не бачить доцільності об’єднання Арабатки з містом Генічеськ тому, що це, на його думку, унеможливіть подальший розвиток Арабатки.