МОЗ нагадує: небезпечний штам “Дельта” загрожує українцям

27 Липня 2021, 16:39

Небезпечний штам COVID-19 “Дельта” загрожує українцям.

Про це попереджує Міністерство охорони здоров’я України.

“У США, Великобританії, країнах ЄС реєструють все більше випадків штаму коронавірусу SARS-CoV-2 “Дельта”, який спричиняє складніший перебіг COVID-19. Країни починають посилювати карантинні норми та вводити нові обмеження.
У США повідомляють, що станом на 16 липня 2021 року понад 97% людей, яких госпіталізують із COVID-19, — невакциновані”, – йдеться уповідомленні МОЗ.

У свою чергу головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають важкому перебігу хвороби і рятують життя.

«Тільки завдяки вакцинації, ми можемо бути більш захищені. Навіть якщо ви захворієте, перебіг хвороби буде значно легшим і ви зможете уникнути госпіталізації або смерті. Наприклад, за попередньою публікацією досліджень від управління охорони здоров’я Великобританії, деякі вакцини мають ефективність понад 90% в запобіганні госпіталізації при захворюванні штамом “дельта”», – зазначив Ігор Кузін.
За офіційними даними, за минулу добу в Херсонській області виявили 34 нових лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19, з яких 19 жінок та 15 чоловіків.

Стан хворих задовільний, 20 осіб перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. До медичних закладів госпіталізовано 14 осіб.

Померли двоє жителів Херсонщини. 17 – одужали.
За останню добу на Херсонщині від COVID-19 щеплення отримали 2928 осіб.
Всього в області використано 118 372 дози вакцин Oxford/AstraZeneca (CoviShield), CoronaVac (Sinovac Biotech) та Comirnaty (Pfizer-BioNTech).
За даними МОЗ, в Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено 3 177 763 людини, з них отримали одну дозу – 3 177 761 людина, повністю імунізовані та отримали дві дози – 1 760 835 осіб (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 4 938 596 щеплень.

Як записатися на щеплення та де вакцинуватимуть – читайте тут. 

Список пунктів щеплень та центрів вакцинації – за посиланням https://list.covid19.gov.ua/.

Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https://moz.gov.ua/,