Кабмін поновив обов’язкове тестування на COVID-19 на адмінмежі з Кримом

31 Липня 2021, 08:33

Громадяни, які перетинають КПВВ на адмінмежі з Кримом, обов’язково будуть здавати безоплатний експрес-тест на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2і, якщо не мають документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях або довідки 063-О про перше щеплення з курсу вакцинації від COVID-19 (крім осіб до 18 років).

На цьому наголосили у Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим.

“Принагідно закликаємо громадян, які проживають на тимчасово окупованій території активніше користуватися послугами безплатної вакцинації у пунктах вакцинації на Херсонщині”, – закликали в Представництві.

28 липня Кабінет Міністрів України вніс зміни до  постанови №1236 від 9 грудня 2020 року “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Це рішення почне діяти через 7 днів з моменту публікації постанови.

 “Штам коронавірусу “Дельта” активно шириться західною Європою та країнами, які обирають наші громадяни для літніх подорожей. Ми пропонуємо нові правила перетину кордону, щоб знизити можливість поширення вірусу в Україні, якщо хтось інфікується за кордоном. Також завдяки цьому ми зможемо робити більш якісні епідемічні розслідування у разі виявлення носія. Самоізоляція або обсервація невакцинованих від COVID-19 людей сприятиме контролю та зменшить шанс нового масштабного спалаху”, – прокоментував необхідність прийняття постанови Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як повідомлялось, для громадян, які прибувають з ТОТ без транспортного засобу, забезпечать безкоштовне перевезення до КПВВ. Відповідну постанову ухвалили на засіданні уряду 28 липня.