Херсонські прикордонники долучились до міжнародних військових навчань «Сі Бриз-2021» (відео)

05 Липня 2021, 12:56

Прикордонники Херсонського загону беруть участь у міжнародних військових навчаннях «Сі Бриз-2021».

“Під час навчань прикордонники отримують безцінний досвід спільних дій з іноземними підрозділами у різних тактичних умовах обстановки”, – йдеться у повідомленні.
Представляють прикордонний загін військовослужбовці прикордонної комендатури швидкого реагування «Херсон», які безпосередньо несуть службу на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Президент України Володимир Зеленський під час урочистих заходів з нагоди Дня ВМС Збройних сил України на Одещині запевнив, що Україна завдяки міжнародним військовим навчанням “Сі Бриз-2021” не допустить обмеження свободи судноплавства у Чорному морі з боку Росії.

Навчання «Сі Бриз» – багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Нагадаємо:

  • 28 червня 2021 року в Одесі стартували щорічні міжнародні навчання «Сі Бриз-2021». Цього року навчання будуть наймасштабнішими за понад 20 років їх проведення. Головна ідея «Сі бриз-2021» – підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС України та США і держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань щодо підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні.