Генічан запрошують на тренінг із соціальної згуртованності

12 Липня 2021, 19:41

У вівторок, 13 липня у Генічеську проведуть тренінг для місцевих жителів на тему «Партнерство заради розвитку громади».

Захід організовує Херсонський обласний благодійний фонд «Об’єднання» в рамках проєкту «Узбережжя Азовського моря: громадська безпека та соціальна згуртованість в умовах змін» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Організатори запрошують на тренінг представників органів місцевого самоврядування, бізнесу, громадських та благодійних організацій, молодь і дорослих.

Мета тренінгу – надати учасникам інструменти налагодження діалогу та побудови співпраці на рівні громади між різними стейкхолдерами з метою розвитку регіону.

Під час тренінгу будуть наведені успішні кейси реалізації проектів, змодельовані різні ситуації у громадах, на рішення яких необхідна командна робота та проектний підхід.

Тренери: Вікторія Кулакова та Павло Ярмій.

Місце проведення тренінгу – м. Генічеськ, вулиця Міська, 8, зал засідань міської ради.

830 – – реєстрація і кава

900  – початок тренінгу

1800  – завершення тренінгу

Як повідомляють у Херсонському обласноому благодійному фонді «Об’єднання», у червні в Генічеську пройшов перший тренінг з профілювання “Інструменти партисипативного дослідження громадської безпеки та соціальної згуртованості” для робочих груп з громадської безпеки та соціальної згуртованості Чаплинської, Новотроїцької, Присиваської та Генічеської ТГ Херсонської області.

Раніше у вищевказаних громадах були сформовані робочі групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості для пошуку спільних скоординованих рішень зі створення безпечного середовища у громадах. Групи функціонують як діалогові платформи, уповноважені громадою спільно визначати потреби, проблеми і ресурси, а також шукати ефективні відповіді на проблеми громадської безпеки. До складу робочих груп увійшли активні мешканці і мешканки громад, лідери та лідерки громадських організацій, представниці та представники органів місцевої влади та самоуправління, соціальних служб, організацій, що надають безпекові послуги.

Для комплексного дослідження та аналізу ситуації з громадської безпеки та соціальної згуртованості у населених пунктах чотирьох громад Херсонщини, розпочався процес формування аналітичних профілів, куди увійдуть соціально-демографічні дані кожної з громад, дані по соціальній, громадській, безпековій, економічній сферах, інформаційній безпеці.