Біля Криму відбили напад авіації умовного противника

07 Липня 2021, 15:23

В рамках спільного батальйонного тактичного навчання підрозділів угрупування військ, яке виконує завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією Кримського півострова, розрахунки зенітних ракетних комплексів “Оса-АКМ” відбили напад авіації умовного противника на колону військової техніки.

Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

“За легендою навчань колона підрозділу реактивних систем залпового вогню “Смерч” здійснила марш задля зміни вогневих позицій, в ході висування – була атакована авіацією умовного противника. Розрахунки зенітних ракетних комплексів в умовах максимально наближених до бойових, поставлених радіоелектронних перешкод, здійснили розвідку повітряної обстановки, визначили координати цілей, після чого знищили літаки умовного противника пусками ракет”, – зазначив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За його словами, особовий склад також відпрацював низку ввідних по розвідці, виявленню, супроводу і знищенню як групових, так і поодиноких цілей, що перебували на різних висотах і швидкостях.
“Водночас підрозділ реактивних систем залпового вогню “Смерч” відпрацював навчально-бойові вправи зі знищення пунктів базування умовного противника та злітно-посадкових смуг як штурмової авіації, так і безпілотних літальних апаратів”, – наголосив Сергій Наєв.
Під час комплексного тренування відпрацьовувались питання заняття і маскування позицій, організації системи зв’язку і управління, приведення техніки з похідного положення в бойове тощо.
У береговому компоненті “Сі Бриз – 2021” розпочалась активна фаза.  Тактичні групи відбивають засідки умовного противника, проводять дії під час блокування маршрутів висування місцевим населення.