Біля Криму проходять антидиверсійні навчання (відео)

14 Липня 2021, 17:01

На території Генічеська та Арабатської Стрілки проходять тренування в рамках масштабних контрдиверсійних навчань, які стартували в декількох південних областях України за ініціативи СБУ та із залученням спецпризначенців Служби безпеки Україні, Нацгвардії, військових, поліції.

Про це повідомляє “Новий Візит”.

Мета проведення заходу – гарантування та захисту конституційних прав і свобод громадян України, які перебувають в районах, наближених до ТОТ АР Крим, підвищення рівня безпеки, унеможливлення формування терористичних загроз, дієвого реагування на прояви злочинності.

https://www.youtube.com/watch?v=AAQW36zNdzo

О 10-й годині між двома автомобільними мостами на Арабатській Стрілці розпочалася активна фаза навчань з залученням бойових гелікоптерів. На час тренувань поліція перекрила рух транспорту.

Тому з двох сторін від Генічеська і Арабатської Стрілки утворилися кілометрові черги з автомобілів. Але люди не жаліли, бо могли на власні очі побачити хід навчань.

В цей час почалося десантування спецпризначенців з гелікоптерів.

Масштабні тренування проходять в умовах, максимально наближених до реальних. Під час тренувань відпрацьовуватимуть алгоритм протидії диверсійно-терористичним групам та перевірятимуть рівень антитерористичного захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Під час тренувань передбачено проведення обмежувальних заходів на окремих територіях, можливість перевірки документів громадян, догляд або заборона проїзду автомобільного транспорту. Тому СБУ просить громадян мати при собі документи, що посвідчують особу.

Раніше СБУ провела антитерористичні навчання на Одещині у межах «Сі Бриз-2021».

Спеціально сформований підрозділ Anti-Sabotage group протидіяв декільком групам «диверсантів», які безчинствували в регіоні. «Терористи» захоплювали інфраструктурні об’єкти, заручників, влаштовували засідки.

Як повідомлялось, з 28 червня до 10 липня в регіоні Чорного моря проходили навчання «Сі Бриз-2021». Україна та США спільно провели навчання за участю та підтримки 32 країн.