Батьки напідпитку загубили 5-річну дитину на херсонському курорті

26 Липня 2021, 15:55

На пляжі у селі Залізний Порт Херсонської області загубився 5-річний хлопчик. Але водні поліцейські на катері з води помітили дитину і передали хрещеній, оскільки батьки були у нетверезому стані.

За інформацією правоохоронців, хлопчик пішки пройшов майже два км чорноморським узбережжям у пошуках батьків, але йшов у протилежний від них бік, де вже немає пансіонатів та великої кількості відпочивальників.

“Поліцейські заспокоїли дитину, яка була налякана, втомлена та розгублена. Вони осадили хлопчика у службовий катер та відвезли до батьків, які чекали на набережній. Але дитину передали хрещеній, адже батьки хлопчика були з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Вони пояснили, що гуляли з друзями і сином по пляжу, зайшли на хвилеріз помилуватися краєвидом і впустили з поля зору сина. Коли помітили його зникнення, витратили деякий час на самостійні пошуки, які виявилися марними”, – розповів начальник сектору поліцейської діяльності на воді поліції Херсонщини Максим Жарков.

З дорослими працівники поліції провели профілактичну бесіду та порадили краще доглядати за дитиною. Вирішується питання щодо притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежний догляд за дитиною.

Як повідомлялось, нещодавно у місті Генічеськ правоохоронці знайшли 4-річного хлопчика, який сам йшов уздовж дороги і вибігав на проїжджу частину. Невдовзі знайшли і батька дитини, той пояснив, що приїхав з родиною на відпочинок з Мелітополя і не помітив, як син загубився.