Активісти звинувачають старосту з Арабатської Стрілки у корупції (відео)

26 Липня 2021, 21:56

Активісти громадської організації “Центр розвитку демократії і права” планують нагадати депутатам Генічеської міської ради, які зберуться на пленарне засідання 12 серпня, про нібито причетність до корупції старости села Стрілкове Юрія Пуделка.

Про це розповів представник організації Олександр Тарасов під час онлайн-конференції в медіа-центрі IPC-Генічеськ.

«Пан Пуделко в деяких комерційних структурах залишається комерційним директором, а в деяких – має корпоративні права. Це мало би бути відображене у декларації, яку він подавав, але він її не відобразив. «Юг-Інвест», генеральним директором якого він був, мав власників у Москві до 15-16 року. Потім відбулась заміна на Касьянова, губернатора Дніпропетровської області.

Наразі пан Пуделко здійснює діяльність як староста в селі Стрілкове, і ми виявили, що він суміщує посади керівника комерційних структур і посаду старости.

У червні активісти приїжджали на сесію, подавали відповідне звернення міському голові, депутатам, щоб Пуделко був звільнений з посади, адже відповідно до законодавства, він не може одночасно обіймати посаду старости і посади у комерційних структурах, а ще й мати корпоративні права.

За рішенням сесії в червні була створена відповідна профільна комісія, яка мала займатися питанням суміщення посад і рекомендувати чи не рекомендувати депутатам голосувати за його звільнення з посади. У липні відбулась сесія, на якій питання, чомусь, за відставку пана Пуделка з посади старости чомусь було прибране, і сесія проголосувала, щоб направити відповідні звернення до правоохоронних органів і чекати на їхню перевірку», – зазначив активіст.

Як повідомляв сайт IPC-Генічеськ, у декларації Юрія Пуделка за 2020 рік не зазначаються юридичні особи, трасти або інші подібні правові утворення, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї.

При цьому в єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань містяться дані, що Юрій Пуделко є одним із засновників та кінцевих бенефіціарів ТОВ “Арабатські терми”.

Крім того, він зазначається одним із засновників та кінцевих бенефіціарів ТОВ експортно-імпортна компанія “Юг-Інвест”.

Згідно законодавства староста працює у відповідній раді на постійній основі і не може суміщати свою службову діяльність з іншою роботою, у тому числі на громадських засадах (за винятком викладацької, наукової та творчої у позаробочий час), займатися підприємницькою діяльністю, одержувати від цього прибуток, якщо інше не передбачено законом.