Якщо знов не буде світла, місцеві жителі перекриють дорогу на Генічеськ (відео)

20 Липня 2021, 16:32

ілюстраційне фото, зустріч жителів Арабатки з Юрієм Гусєвим, 2020 рік

Напередодні обурені постійними відключеннями електроенергії місцеві жителі фактично перекрили рух транспорту на Арабатській Стрілці.

Тепер жителі курортного регіону збирають підписи під колективною скаргою до “Херсонобленерго”. Якщо ж питання не вирішиться, і світло знов відключать, люди готові перекривати трасу на Генічеськ.

Про це розповіла  активістка, жителька села Щасливцеве Галина Дьяконова під час онлайн-конференції в Медіа-центрі IPC-Генічеськ.

“Вчора народ вийшов просто перекривати дорогу. Люди без зв’язку, без нічого, спонтанно організувалися для того, щоб перекрити дорогу, викликати голову адміністрації, чиновників, щоб ті хоча б звернули на людей увагу. Чиновники кажуть: ми знаємо, ми вирішуємо проблеми, але ж проблеми не вирішуються!”, – зазначила активістка.

За її совами, 20 липня близько трьох десятків жителів Арабатської Стрілки приїхали до Генічеської міської ради та зустрілися з головою громади Олександром Тулуповим.

“Слава Богу, нас прийняли дуже добре, з нами розмовляли. На допомогу нам була юрист, яка допомогла скласти листа. 30 чоловік підписалися на місці, і зараз повезу його в село, щоб підписалися всі. Щоб РЕС звернув на нас увагу. Тому що це дійсно вже нереально: такого бути не повинно! Але якщо ніяких рішень не буде, і знову відключатимуть світло, то люди знову вийдуть. Але народ прийде вже сюди, до Генічеська. Щоб усі бачили. Це крик душі”, – розповіла жителька курортної Арабатської Стрілки.

Напередодні у селах Щасливцеве, Генічеська Гірка та Приозерне електропостачання було відсутнє до пізнього вечора. Це призвело до масового невдоволення населення і вилилося в акцію протеста. Біля адмінбудівлі старостату в селі Щасливцеве місцеві мешканці і відпочивальники ходили по пішохідному переходу, рух транспорту зупинився.

Відео та фото з місця події опублікував “Новий візит”.