Поліція розслідує “самоправство” на полях в Генічеській громаді

06 Липня 2021, 17:25

Сектор дізнання Генічеського районного відділу поліції розслідує два кримінальні провадження за ст. 356 Кримінального кодексу України «Самоправство» на сільськогосподарських земельних ділянках у Генічеській громаді.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

“Для об’єктивного та всебічного розслідування двох кримінальних проваджень працівники поліції провели огляд місця події, зафіксували кадастрові номери спірних земельних ділянок, допитали представників конфліктуючих сторін. Зі спірних полів відібрали зразки зернових з метою проведення лабораторного дослідження та з’ясування сорту й періоду вегетації. Також до матеріалів кримінальних проваджень долучені витяги з реєстру речових прав, надіслані запити до Господарського суду Херсонського суду. Наразі вирішується питання про накладення арешту на спірні посіви”, – розповів начальник Генічеського районного відділу поліції Сергій Балута.

З одного боку до поліції звернувся представник одного з товариств з обмеженою відповідальністю, з заявою що невстановлені особи у с. Стрілкове вчиняють самоправні дії щодо збору врожаю, який належить підприємству. З іншої сторони представники іншого підприємства звернулись з заявою, що невстановлені особи у с. Стрілкове вчиняють самоправні дії та перешкоджають збору врожаю, який належить підприємству.

Слідство за цими кримінальними провадженнями триває.

Як повідомлялось, нещодавно в селі Новогригорівка Генічеської громади спалахнув конфлікт між дрібними фермерами та охоронною фірмою стосовно збору врожаю зернових.

Земельне питання в Генічеській громаді вже стало темою одного з сюжетів Надзвичайні новини. ICTV.