Отримав півмільйона гривень і пішов під суд: на Херсонщині розбиратимуться з черговим корупціонером

08 Липня 2021, 19:10

У Херсоні судитимуть директора будівельної організації, якого викрили у незаконному отриманні півмільйона гривень.

Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

Під час слідства правоохоронці встановили, що обвинувачений після виконання робіт, пов’язаних із будівництвом басейну, на території одного із закладів вищої освіти міста Херсон, достовірно знаючи, що його підприємство не є платником податку на додану вартість, заявив та незаконно отримав на розрахунковий рахунок товариства понад 500 тисяч гривень ПДВ.
Таким чином інтересам вищого навчального закладу завдано шкоди в особливо великих розмірах через неправомірне отримання товариством бюджетних коштів у вигляді вказаного податку.
Наразі Херсонська окружна прокуратура затвердила та скеровала до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної організації за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
Згідно з санкцією статті обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомлялось, на Херсонщині правоохоронці підозрюють посадовця Державної судової адміністрації регіону у розтраті більше 700 тисяч гривень.

Посадовець Національного природного парку «Нижньодніпровський» підозрюється у перевищенні лиміту на промисловий вилов риби та нанесені збитків державі на 62 мільйони гривень.