У Генічеську на декілька годин люди перекрили дорогу (відео)

23 Липня 2021, 10:05

На Арабатській Стрілці продовжуються відключення світла. Обурені місцеві жителі, як і попереджали раніше, перекрили дорогу на Генічеськ. 

Про це повідомляє “Новий Візит”.

Приводом до акції протесту стало чергове відключення електроенергії на Арабатській Стрілці. Близько 13:00 у селі Щасливцеве зникло світло. Люди безрезультатно чекали до вечора, а вже у 21 годині перекрили рух транспорту на в’їзді до Генічеська. Більше 50-ти протестувальників ходили по пішохідному переході, фактично заблокувавши дорогу. Деякі носили гасла “Поверніть Плохушка”, “Тулупов уходи”.

За інформацією видання “Новий Візит”, відключення електропостачання на Арабатці сталося через аварійну ситуацію. Під час зливи вийшло з ладу обладнання одного з трансформаторів. У Генічеську таких запчастин не виявилося. Було термінову відряджено автомобіль до Каховки. Потрібну запчастину привезли і приступили до ремонту.

Паралельно у Генічеську тривала акція протесту. Люди вимагали відновлення електропостачання. На місці знаходилася велика кількість співробітників генічеської і кримської поліції. У хід подій правоохоронці не втручалися, лише слідкували за громадським порядком.

Між протестувальниками та пассажирами і водіями транспортних засобів періодично спалахували словесні перепалки. Враховуючи ситуацію, активісти пропускали автомобілі і мікроавтобуси з дітьми та з тими, хто поспішав на поїзд. Після двох годинного чекання почали пропускати і по кілька автомобілів.

Близько 23-ї години стало відомо, що у селі Щасливцеве відновили електропостачання. Але люди відмовилися звільняти дорогу. Їх розлютив той факт, що не зважаючи на надзвичайну ситуацію ніхто з представників громади до протестувальників не приїхав. На місці знаходився лише начальник Генічеського райвідділу поліції Сергій Балута. Він постійно вів переговори з активістами, щоб врегулювати ситуацію.

А ось керівників громади чи когось з депутатського корпусу люди так і не дочекалися. Опівночі протестувальники прийняли рішення розблокувати дорогу.

ВІДЕО (Увага! Присутня ненормативна лексика!):

Як повідомлялось, 19 липня жителі курортної Арабатської Стрілки перекривали дорогу через тривале відключення електроенергії. 

Активісти попереджали: якщо ж питання не вирішиться, і світло знов відключать, люди готові перекривати трасу на Генічеськ.

Також місцеві жителі збирали підписи під колективною скаргою до “Херсонобленерго”.

Екс-голова Щасливцевської сільської ради Віктор Плохушко закликав обласну адміністрацію звернутися до РНБО, щоб розібратися із “Херсонобленерго”, яке, на його думку, дестабілізує ситуацію в прикордонному регіоні.

У відповідь голова ХОДА Сергій Козир запевнив, що буде скликано робочу групу, щоб розібратися у ситуації, яка склалась. Також наступного тижня буде організований круглий стіл за участі місцевого населення Арабатської Стрілки для обговорення шляхів вирішення проблеми з енергопостачанням. Якщо ж варіантів рішень не знайдуть, то ОДА звернеться до РНБО.