У Генічеську та Херсоні розкажуть про держпослуги для переселенців

18 Липня 2021, 23:08

Благодійний фонд “Восток-SOS” проведе у Генічеську тренінг на тему «Державні послуги та можливості для ВПО: як отримати належне?».
Про це повідомляють організатори у Фейсбуці.
До участі запрошують жителів Криму, переселенців, а також жителів міста Генічеськ та Херсонської області, які працюють із внутрішньо переміщеними особами (ВПО).
Офлайн-тренінг відбудеться 25 липня. Зареєструватися потрібно до 22 липня за посиланням: https://cutt.ly/4mDDGYF
Під час тренінгу розбиратимуть наступні питання:
  • Інформаційна гігієна, пошук та перевірку інформації на достовірність, а також приховані пастки отримання інформації онлайн.
  • Державні послуги та можливості для ВПО: як отримати належне, передбачене законодавством.
  • Програми й адміністративні послуги в Україні, пільги та можливості для ВПО, а також де і як знайти актуальну офіційну інформацію.
  • Прості алгоритми дій для отримання передбачених законодавством послуг.
  • Написання звернень, заяв та скарг.
Після завершення тренінгів учасники отримають посилання на важливі й корисні електронні ресурси, а також інформаційні матеріали з покроковими інструкціями щодо перетину КПВВ, оформлення паспорту, пенсійних виплат тощо.
Організатори покривають витрати на проїзд і проживання для учасників з інших населених пунктів.
Аналогічний тренінг відбудеться також 24 липня у Херсоні. Зареєструватися потрібно до 20 липня за посиланням: https://cutt.ly/EmRjisw
Благодійний фонд “Восток-SOS”– це організація, що надає комплексну допомогу переселенцям і постраждалим в конфлікті на сході України з метою активізації українського суспільства та зменшення наслідків збройного конфлікту.
БФ “Восток-SOS” почав свою роботу навесні 2014 року. Наразі фонд є однією з провідних організацій, що надає всебічну допомогу вимушеним переселенцям і постраждалим в конфлікті.

Херсонська область отримає кошти на придбання житла для внутрішньо переміщеним особам. На придбання об’єктів нерухомості Кабмін виділив із державного бюджету більше 18 мільйонів гривень, з яких 4,6 мільйони гривень отримає лише одна з громад Херсонщини – Херсонська міська територіальна громада.

Нагадаємо:
  • Кабмін України ввів електронну довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеного особи (ВПО). Переселенці, які отримали в установленому порядку довідку ВПО, матимуть відображення в електронному вигляді всієї інформації, яка є в цій довідці. Для цього потрібно лише встановити мобільний додаток «Дія» та пройти електронну аутентифікацію.
  • З 5 жовтня 2020 року в мобільному додатку «Дія» повноцінно запрацювала електронна довідка ВПО, якою можна користуватись нарівні з паперовою або замість неї.
  • До кінця 2021 в Україні буде запущено низку нових електронних сервісів для жителів тимчасово окупованих територій і переселенців. Зокрема, можна буде оформити електронну довідку внутрішньо переміщеного особи (ВПО), оформити отримання адресної допомоги і пройти віддалену ідентифікацію.