У районних адміністраціях з’являться відповідальні з вакцинації

07 Червня 2021, 11:59

Для ефективного проходження вакцинальної кампанії в Херсонській області кожна райдержадміністрація має в найкоротші терміни визначитися із заступником голови РДА, який координуватиме перебіг вакцинації від COVID-19 в своєму районі. 

Про це йшлося під час селекторної наради ХОДА 7 червня.

“Чим більше ми вакцинуємо зараз, тим менше у нас буде ускладнень від хвороби та госпіталізацій. Зараз ми маємо всі можливості, аби вакцинувати якомога більше жителів нашої області, адже вакцина надходить вчасно та в необхідній кількості”, – зазначив голова обласної адміністрації Сергій Козир.

Напередодні до Херсонської області надійшло 16 тис. доз вакцини AstraZeneca. Її використовуватимуть насамперед для вакцинації людей, які зробили вже перше щеплення та мають отримати другу дозу вакцини.

Також до області надійшло 5960 доз вакцини CoronaVac. Зокрема, її використовуватимуть для щеплення працівників курортно-оздоровчих закладів, які надають послуги з відпочинку та оздоровлення на морському узбережжі.

“Я прошу керівників органів місцевого самоврядування взяти питання вакцинації працівників курортно-оздоровчих закладів під особистий контроль. Потрібно  забезпечити якісне проходження вакцинації у закладах Голої Пристані, Каланчака, Скадовська та Генічеська”, – зазначив директор Департаменту здоров’я ХОДА Віктор Короленко.

Як повідомлялось, раніше у Генічеській громаді закликали всіх, хто займається розміщенням відпочивальників, вакцинуватися від COVID-19, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції.

У міській раді звернулись з проханням до керівників закладів, що займаються оздоровленням дітей, та суб’єктів господарювання, які надають послуги з розміщення відпочивальників, повідомляти про бажання вакцинуватися за телефоном (066)17-44-500 з метою визначення необхідної кількості доз вакцини та забезпечення її наявності.

В Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено 1 241 008 осіб, з них отримали 1 дозу – 1 241 006 осіб, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 147 118 осіб (із них двоє осіб отримали одну дозу закордоном). Загалом проведено 1 388 124 щеплень.

Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https://moz.gov.ua/,