У Генічеському районі підтопило село

28 Червня 2021, 13:33

Внаслідок значних опадів у Генічеському районі Херсонщини підтопило село.

“Внаслідок значних опадів в селі Маячка Новотроїцької селищної ради підтопило п’ять подвір’їв по вулиці Робочій”, – йдеться у повідомленні.
27 червня на відкачування води від обласної ДСНС задіяли один автомобіль та одну мотопомпу Stark WPT 80, від Новотроїцького комунального підприємства дві одиниці техніки, а також трактор місцевого мешканця.
Рятувальники відкачали 378 м. куб води. До кінця дня наслідки підтоплення ліквідовано.
25 травня внаслідок рясних дощів, які напередодні пройшли по Херсонській області в Генічеському районі с. Сергіївка сталося підтоплення 4 приватних подвір’їв.
На ліквідації наслідків негоди працювали 3 одиниці техніки від об’єднаної територіальної громади та місцевих фермерів. Також, на допомогу мешканцям села був залучений підрозділ 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини Генічеського району з мотопомпою. Вже 18:40 роботи по ліквідації підтоплення в с. Сергіївка були завершені.
Херсонський обласний центр з гідрометеорології попереджає, що 28 червня на Херсонщині очікується мінлива хмарність. Вночі місцями невеликий короткочасний дощ, вдень короткочасний дощ. Гроза. Вітер західний 7-12 м/с, вдень місцями шквали 15-20 м/с. Температура повітря вночі 16-21°, вдень 25-30°.