У Генічеському районі не було жодних ускладнень після вакцинації від коронавірусної хвороби

09 Червня 2021, 16:49

У Генічеському районі не зафіксовано жодного випадку винекнення ускладнень після щеплення проти коронавірусної хвороби.

Про це повідомив в.о. директора Генічеського центру первинної медико-санітарної допомоги Дмитро Максименко під час онлайн-конференції Медіа-центру IPC-Генічеськ.

«Жодного випадку ускладнень після вакцинації у нашому районі, як і в області, не було. Прошу віднестися з розумінням і відкинути ті фейки про три-чотири випадки ускладнень у вигляді тромбозів. Уже мільйони людей вакциновані тими вакцинами, які зареєстровані в усьому світі, і не доведена залежність випадків з тромбозами у деяких пацієнтів саме з вакцинацією. Тож бажаю Вам прийняти правильне рішення», – звернувся до місцевих жителів лікар.

Побічні ефекти при вакцинації незначні: не тривале в часі підвищення температури, біль у місці ін’єкції.

Генічеський район отримав 730 доз вакцини Covishield AstraZeneca, що буде використано для вакцинації другою дозою.

«Згідно з дорожньої карти вакцинації вже значна частина категорійних людей, медики, вчителі тощо, отримали першу дозу вакцини. Сьогодні і вчора ми вже проводимо другу. Людині необхідно дві дози вакцини, для того, що виробився імунітет, щоб людина в майбутньому не хворіла тяжкими формами», – зазначив Дмитро Максименко.

За даними обласної адміністрації, за минулу добу на Херсонщині виявлено 68 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

За добу щеплення від COVID-19 отримали 1465 осіб.

Як повідомлялось, у Генічеському районі відкрили два пункти вакцинації від COVID-19 для громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя.

Достовірну інформацію про вакцинацію від COVID-19 можна знайти на сайті vaccination.covid19.gov.ua.