У Генічеській міськраді створять комісію з перевірки старости села Стрілкове, якого активісти звинуватили в корупції

18 Червня 2021, 23:13

Перед початком сесії Генічеської міської ради 18 червня група громадян, які представились активістами Херсонщини та ветеранами війни на Сході України, звернулись до депутатів із вимогою відсторонити старосту села Стрілкове Юрія Пуделка через нібито корупційні дії.

Активісти заявили, що староста нібито вчинив корупційні дії, бо вказав недостовірні дані в декларації, всупереч закону обіймає посаду посадовця органу місцевого самоврядування, керівника та засновника комерційних організацій, передає Новий візит.

Звинувачення активістів стосувалися “Арабатських терм” у Стрілковому. Також вони дорікнули голові Генічеської громади Олександру Тулупову у бездіяльності, бо саме той запропонував Юрія Пуделка на посаду старости.

Активісти закликали відсторонити Пуделка від посади, створити тимчасову слідчу депутатську комісію, перевірити вказані факти і якщо корупційна діяльність підтвердиться, звернутися до правоохоронних органів та звільнити Юрія Пуделка.

В результаті був підготовлений проєкт рішення, який внесли до порядку денного. Депутати проголосували за створення комісії, яка має перевірити надані факти.

У декларації Юрія Пуделка за 2020 рік не зазначаються юридичні особи, трасти або інші подібні правові утворення, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї.

При цьому в єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань містяться дані, що Юрій Пуделко є одним із засновників та кінцевих бенефіціаріїв ТОВ “Арабатські терми”.

Згідно законодавства староста працює у відповідній раді на постійній основі і не може суміщати свою службову діяльність з іншою роботою, у тому числі на громадських засадах (за винятком викладацької, наукової та творчої у позаробочий час), займатися підприємницькою діяльністю, одержувати від цього прибуток, якщо інше не передбачено законом.