Цьогоріч туристичний збір у місті Генічеськ становить 6 гривень

17 Червня 2021, 17:56

Цьогоріч туристичний збір у місті Генічеськ Херсонщини становить 6 гривень для внутрішнього та в’їзного туриста.

Про це повідомили в ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі.

Стільки ж він становить у курортному Скадовську.

Разом з тим, за інформацією Голос України, рекордні суми туристичного збору на Херсонщині відтепер сплачуватимуть подорожні, котрі зупиняються в селі Чонгар на адміністративній межі з окупованим Кримом. На нинішній рік його громада встановила, що громадяни України викладатимуть 30 гривень збору на добу, а іноземці – усі 300 гривень.

На другому місці за ставками туристичного збору залишається Каховка, де іноземці платитимуть 180 гривень на добу, а українці – 30 гривень.

За інформацією податківців, нещодавно в Генічеську інспектували «курортну» нерухомість. Під час заходу посадовці інвентаризували об’єкти нерухомості, які орендують приїжджі туристи. З власниками нерухомості та їх працівниками, податківці розмовляли про необхідність оформлення бізнесу відповідно до вимог чинного законодавства, офіційні трудові відносини з найманими працівниками, застосування РРО/ПРРО у підприємницькій діяльності, легальний продаж підакцизної продукції та сплату відповідних податків і зборів. Також мова йшла про необхідність отримання офіційного статусу суб’єкта господарювання особам, які займаються розміщенням відпочивальників.

Окрім цього, спеціалісти розповіли про особливості справляння туристичного збору. Зокрема, що туристи сплачують його авансовим внеском перед розміщенням у місцях проживання податковим агентам, які справляють збір з дотриманням вимог податкового законодавства та рішень відповідних місцевих рад. У місцях проживання туристів розміщують виключно за наявності документа, що підтверджує сплату ними туристичного збору.