Цілорічний курортний комплекс на Арабатській Стрілці приноситиме понад 15 мільйонів доларів податків

02 Червня 2021, 10:44

Проєкт будівництва комплексів цілорічного санаторно-медичного відпочинку  спрямований на використання природних ресурсів Арабатської стрілки та створення цілорічної загальноєвропейської здравниці презентуватимуть інвесторам на Форумі «Південна стратегія розвитку», який відбудеться 10-11 червня в Генічеському районі Херсонщини.

“Поєднання лікувальних властивостей термальних джерел Арабатської стрілки з морським повітрям та розвиненою туристичною інфраструктурою створять можливість функціонування цілорічного курорту на півдні України, який буде залучати велику кількість туристів та забезпечить дохід для його мешканців впродовж року”, – зазначається в описі проєкту.

Проєкт «Курорт “Термаль”» має на меті використати лікувальний та природний потенціал Арабатської Стрілки, щоби створити цілорічний курорт у селі Щасливцеве та зробити великий внесок у туристичний розвиток Півдня. Проєкт передбачає створення курортної зони з центром дозвілля, термальними та грязьовими ваннами, будівництво санаторно-курортного комплексу з власною клінікою та створення спеціалізованого медичного реабілітаційного центру. У результаті проєкту прогнозовані податкові надходження до бюджету становитимуть $15 571 131, а загальний прибуток від нього — $105 788 389.

У результаті реалізації проєкту очікується покращення інвестиційного клімату регіону та створення нових робочих місць. Також він посприяє поступовому переходу більшості туристичних об’єктів, готелів, пансіонатів Арабатської стрілки на цілорічний режим роботи, що забезпечить цілорічну зайнятість населення та значно збільшить надходження податків до бюджету громади.

Проєкт також вплине на підвищення рівня життя населення, яке зможе відвідувати оздоровчі процедури, підтримувати здорову фізичну форму та буде забезпечено харчуванням якісними продуктами.

На Форумі  розглядатимуть питання тепла на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Одна з секцій Форуму присвячена газопроводу «Асканія-Нова-Арабатська Стрілка» та з’єднання його з газовим родовищем «Стрілкове».