Попросили цигарку: У Генічеську двоє чоловіків побили та пограбували 22-річного хлопця

30 Червня 2021, 11:49

Генічеські поліцейські упродовж кількох годин затримали двох грабіжників, які побили 22-річного хлопця та забрали у нього мобільний телефон і гроші. 
Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.
Злочин стався цими вихідними в місті Генічеськ. Упродовж кількох годин поліцейські встановили особи підозрюваних і затримали їх. Відтепер зловмисникам загрожує 6 років позбавлення волі.

Під час бесіди з хлопцем оперативники встановили, що заявник близько 04:35 вийшов із супермаркету. На вулиці до нього підійшли двоє невідомих чоловіків і попросили закурити. Але у хлопця цигарок не було. Тоді один із незнайомців зненацька почав бити потерпілого та збив його з ніг, а інший нападник в цей час дістав із кишені заявника мобільний телефон та гаманець, в кому знаходились документи та майже 3 тисячі гривень. Після цього зловмисники втекли в невідомому напрямку.
В першу чергу поліцейські перевірили записи з камер відеоспостереження, розташовані в приміщенні торгівельного закладу та назовні. На записах правоохоронці впізнали двох чоловіків, які неодноразово вже потрапляли в поле зору правоохоронців. Ними виявились двоє мешканців району, віком 22 та 23 роки. Один із них на даний час знаходиться під домашнім арештом за підозрою вчинення майнового злочину.
Як розповів заступник начальника Генічеського районного відділу поліції Євген Басов, поліцейські відпрацювали коло знайомих нападників і вже через кілька годин встановили місцезнаходження обох чоловіків.
Зловмисників поліцейські затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі їм повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Нині нападникам обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою. Досудове розслідування триває. Чоловікам може загрожувати 6 років позбавлення волі.