Поліцейські знайшли гранатомет у жителя Генічеського району

24 Червня 2021, 20:34

Працівники поліції за інформацією УСБУ провели санкціонований обшук в будинку 48-річного жителя селища Нижні Сірогози Генічеського району. В оселі підозрюваного поліцейські знайшли гранатомет РПГ-22, 150 патронів до автомату Калашникова та пакет із марихуаною.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Раніше домовласник до кримінальної відповідальності не притягався. З його слів, небезпечні предмети та наркотичну речовину він знайшов у мішку неподалік населеного пункту, приніс додому і зберігав без певної мети. Наразі поліцейські встановлюють походження знайденого.
За даними правоохоронців, усе вилучене направлене на експертизу. За даним фактом слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Чоловіку може загрожувати 7 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.
Як повідомлялось, для безпеки відпочивальників, підтримання публічного порядку та запобігання правопорушенням у курортних районах області розпочали роботу чотири поліцейські станції.