Поблизу Криму ЗСУ провели масштабні маневри з катерами і вертольотами (відео)

02 Червня 2021, 11:20

Наземний, повітряний та морський компоненти угрупування військ, яке підпорядковане Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, провели тактико-спеціальні навчання. За легендою маневрів підрозділи розвідки за кілька десятків кілометрів від узбережжя виявили корабельно-катерну групу умовного противника, що провела тактичне розгортання та наближається до місць висадки морського десанту.

Про це повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає Командування об’єднаних сил ЗС України.

“Наміром умовного противника було оволодіння опорними пунктами наших підрозділів і забезпечення висадки другої хвилі морського десанту”, – зазначив командувач.
За сигналом тривоги було піднято всі необхідні сили та засоби. Вже на місці військовослужбовці швидко визначили точні координати кораблів і катерів задля нанесення вогневого ураження.
“Першого удару умовному противнику завдали екіпажі гелікоптерів, які послідовно нанесли вогневе ураження кораблям ворожого десанту та створили сприятливі умови підрозділам десантно-штурмових військ за підтримки бронетранспортерів зайняти оборону вздовж берегової смуги”, – наголосив Сергій Наєв.
Завершили тактико-спеціальні навчання дії малих броньованих артилерійських катерів.

Нещодавно артилерійські підрозділи, що виконують бойові завдання неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим, відпрацювали завдання з протидії морському десанту.

У Херсоні, за координації СБУ та Представництва Президента України в АР Крим, відбувся оперативно-штабний збір. Він був присвячений безпековій ситуації на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.
20 травня Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Херсонській області проводила планові антитерористичні навчання у містах Нова Каховка, Таврійськ, на територіі Каховського та Скадовського районів.
Міноборони Росії планує до кінця 2021 року сформувати в Західному військовому окрузі (ЗВО), який межує з Україною, Латвією, Естонією і Фінляндією близько 20 нових з’єднань і військових частин у відповідь на дії країн НАТО і США на західному стратегічному напрямку. Нові підрозділи отримають сучасне озброєння і військову техніку.

Нагадаємо:

  • 6 травня 2021 року президент України Володимир Зеленський та державний секретар США Ентоні Блінкен вказали на значну кількість військових РФ, які розміщуються біля кордонів з Україною, в окупованому Криму та Донбасі. За словами Зеленського, загальний російський контингент, який вкрай повільно зменшується, складає 75 тисяч військових і створює ймовірну загрозу військової ескалації з боку РФ. Блінкен наголосив, що США продовжують ретельно спостерігати за ситуацією.
  • 18 травня 2021 року головнокомандувач Збройними Силами України Руслан Хомчак на засіданні Військового комітету НАТО повідомив, що Росія продовжує тримати близько 80 тисяч своїх військових і значну кількість озброєння і військової техніки біля кордону з Україною. Російські кораблі, перекинуті з Північного флоту і Каспійської флотилії, продовжують перебувати в Азово-Чорноморському регіоні.