На Херсонщині вітають медиків з професійним святом

20 Червня 2021, 13:22

Щорічно у третю неділю червня українські медики відзначають професійне свято. Зі словами подяки та привітаннями до медиків на Херсонщині звернулись представники влади, прикордонники та правоохоронці.

“Щиро вітаю з професійним святом усіх працівників галузі охорони здоров’я: лікарів, медичних сестер, молодших медичних працівників, фельдшерів, акушерів, лаборантів, та інших фахівців медичної галузі!
Щодня, щохвилини ви віддаєте свій час, свої сили і вміння, любов і турботу для відновлення здоров’я інших людей. Сьогодні, під час пандемії COVID-19, вам дуже важко, але ризикуючи власним здоров’ям, ви продовжуєте допомагати людям. Дякую кожному з вас за невтомну працю, високу професійність, чуйність та турботу про інших. Бажаю вам міцного здоров’я, сил і витривалості. Нехай у ваших домівках завжди панують здоров’я, щастя, достаток і родинна злагода!”, – зазначив у привітанні голова Херсонської обласної адміністрації Сергій Козир.
“Прийміть слова глибокої вдячності за вашу благородну працю, особливо зараз, в цей непростий для країни час, який пов’язаний з боротьбою з вірусом COVID-19. Своєю невтомною працею ви повсякчас демонструєте нам приклади професіоналізму, витримки, самовідданості…  Хочеться відзначити роботу кожного медика в районі, ви всі без виключення поважні люди з відкритим серцем і душею. Бажаю міцного здоров’я, благополуччя, сімейного затишку, невичерпної енергії. Нехай професійний успіх супроводжує усі ваші починання, хай доля буде щедрою на добро та радість”, – звернувся до медиків голова Генічеської райдержадміністрації Сергій Олефіренко.

“У сфері медицини в нашій громаді працює дуже багато людей. Від кожного з вас, від вашої уваги, вашого терпіння, вашої самовіддачі, залежить життя багатьох мешканців нашої громади. Професійне свято – це чудова нагода сказати слова подяки за вашу працю: за правильно поставлені діагнози та призначене лікування, нічні чергування,медичні процедури та врятовані життя. Висловлюю величезну вдячність всім медичним працівникам і ветеранам медицини за невтомну благородну працю. Низький уклін вам за світлий розум, умілі і надійні руки, що дарують радість одужання, за вашу відданість обраній назавжди професії. Нехай у вас будуть можливості розвиватися, переймати досвід, опановувати новітні технології й реалізувати себе в професії. Бажаю вам і вашим родинам миру, міцного здоров’я, успіхів, щастя та благополуччя!”, – наголосив у привітанні Генічеський міський голова Олександр Тулупов.

Подякувало медикам і Міністерство охорони здоров’я України.
Нагадаємо:

  • Нещодавно президент України Володимир Зеленський підписав указ, який передбачає значне підвищення зарплати медиків: не менше 13,5 тис. грн для середнього медперсоналу і 20 тис. грн для лікарів.
  • День медичного працівника – професійне свято працівників галузі охорони здоров’я України. Відзначається щорічно у третю неділю червня.