На Херсонщині відзначають День Конституції

28 Червня 2021, 10:32

Ілюстративне фото: Відкрите джерело з Мережі.

В Україні 28 червня відзначають державне свято – День Конституції. З привітаннями до співгромадян звернулися голова Херсонської обласної держадміністрації Сергій Козир, а також голова Генічеської районної держадміністрації Сергій Олефіренко та Генічеський міський голова Олександр Тулупов.

“Для того, щоб принципи Конституції стали реаліями нашого сьогодення, кожен з нас повинен докласти зусиль. Пам’ятаємо: Україна починається з кожного з нас!”, – зазначив у відеопривітанні Сергій Козир.

Колектив Генічеської районної державної адміністрації також привітав співгромадян з 25-річчям Конституції України.

“Шановні жителі Генічеського району!
Сердечно вітаю з надзвичайно важливим святом нашої держави – Днем Конституції України!
Конституція – це найважливіший правовий документ будь-якої держави, яка єднає людей, перетворюючи населення на народ, а територію на державу.
Прийняття у 1996 році Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Це був найважливіший крок у забезпеченні прав людини і громадянина, а Україна отримала міжнародний авторитет як незалежна складова частина світової спільноти.
З нагоди визначного державного свята щиро зичу всім впевненості та сили, міцного здоров’я та щастя, гідності та усвідомлення захищеності своїх прав, всього того, що дає нам Конституція і високе звання громадянина Української держави.
Нехай скінчиться війна і запанує злагода на нашій землі. Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім’ї.
І нехай демократичні засади, що були закріплені Конституцією стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожному громадянину нашої держави”, – зазначив голова Генічеської районної державної адміністрації Сергій Олефіренко.

“Шановно громадо! Щиро вітаю Вас із державним святом – 25-ою річницею Конституції України!
Сьогодні для нас дуже важливо піднімати рівень правової культури серед населення, виховувати повагу до Конституції та інших державних законів. Від цього залежить подальший розвиток нашої громади, розвиток суспільної культури та національної самосвідомості.
Разом із тим всі ми добре усвідомлюємо, що конституційні норми самі собою не змінять життя на краще. Тільки наша воля, наполеглива праця та злагода в суспільстві зроблять його заможним і щасливим.
Мудрість старших, помножена на енергію, освіченість, оптимізм молодих, – це той сплав, що долає всі труднощі.
Нехай мир і взаєморозуміння сприяють розбудові української держави! Щастя вам, здоров’я та добробуту!”, – наголосив Олександр Тулупов.

У Херсоні з нагоди Дня Конституції на Алеї Героїв Незалежної України вручили нагороди рідним загиблих воїнів та вшанували пам’ять українських військових, які віддали свої життя у боях на Сході.

Урочистості також пройшли й у місті Генічеськ:

https://www.youtube.com/watch?v=nrz6_0GZxUo

Президент України Володимир Зеленський виступив з привітаннями на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 25-ї річниці Конституції України.

28 червня 2021 року виповнюється 25 років з дня ухвалення Основного Закону.

28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію.

У Києві проходять урочисті заходи з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції України.

У Верховній Раді заступила на Почесну варту Національна гвардія України.

Гвардійці вишикувалися біля будівлі парламенту, біля почесних порталів з Державним прапором, з Конституцією України і Пересопницьким Євангелієм в кулуарах Верховної Ради.

О 10:00 відбулося підняття Державного прапора України на площі Конституції перед будівлею Верховної Ради. Після цього на площі встановили пам’ятний знак «Тризуб».

Об 11:00 розпочнеться урочисте засідання Верховної Ради. Пленарних засідань в цей день не буде.

Протягом дня в парламенті будуть проходити просвітницькі заходи до Дня Конституції, а о 20:00 на площі Конституції відбудеться концерт класичної музики у виконанні Державного естрадно-симфонічного оркестру.

Завершаться урочистості світловим шоу на площі Конституції.