На Арабатській Стрілці відпочивальники розгулювали з пістолетом

30 Червня 2021, 16:32

Інфографіка: Херсонський міський суд Херсонської області.

У Генічеському районі поліцейські вилучили пістолет та кастет у двох мешканців Київської області.
“Власник пістолета пояснив, що купив його ввечері у незнайомця на набережній і одразу сфотографувався зі зброєю. А ніж-кастет інший товариш носив для самозахисту”, – проінформував заступник начальника Генічеського районного відділу поліції Євгеній Басов.
За даними правоохоронців, подія сталась у селі Щасливцеве. Близько першої ночі до поліцейського, який патрулював на Набережній, підійшов перехожий. Чоловік розповів, що щойно бачив, як двоє відпочивальників біля одного із місцевих кафе фотографувалися з пістолетом в руках. На місце події поліцейський терміново викликав слідчо-оперативну групу територіальної поліцейської станції «Арабатська стрілка».

Під час перевірки інформації поліцейські помітили в кафе двох чоловіків, схожих за описом. Ними виявилися мешканці Київської області, віком 36 та 39 років, які підтвердили правоохоронцям, що фотографувались з пістолетом. На прохання працівників поліції один із чоловіків видав предмет, схожий на стартовий пістолет. Однак при візуальному огляді поліцейські побачили, що він має ознаки переробки для відстрілу набоїв з гумовими кулями. Також у чоловіка вилучили 6 набоїв калібром 9 мм. Крім того, у іншого гостя з Київщини поліцейські вилучили ніж-кастет.
Вилучені заборонені предмети відправили на експертизу. За вказаним фактом відкриті кримінальні провадження за ч.1 та ч.2 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Чоловікам може загрожувати 7 років позбавлення волі.