На Арабатській Стрілці проведуть урочисте вручення сертифікатів міжнародної програми “Блакитний прапор”

02 Червня 2021, 12:45

ілюстраційна світлина: blueflag.global

8 червня в селі Щасливцеве, що на Арабатській Стрілці Херсонщини, проведуть урочисту церемонію вручення сертифікатів міжнародної програми “Блакитний прапор”.

Про це розповіла начальниця відділу туризму та підприємницької діяльності виконкому Генічеської міської ради Тетяна Большакова під час онлайн-конференції в Медіа-центрі IPC-Генічеськ.

На урочистості запрошені також журналісти провідних українських ЗМІ, які відвідають Генічеську громаду в рамках рекламно-інформаційного туру “Мандруй Херсонщиною”.

Екологічний сертифікат “Блакитний прапор” – найвищий міжнародний знак якості пляжів та акваторій. Ним відзначили три пляжі на Арабатській Стрілці:

  • центральний пляж у селі Щасливцеве (КП «Макс – Інвест»),
  • пляж б/в «Чайка-1» у селі Генічеська Гірка,
  • пляж б/в «Арабатка.club» у селі Генічеська Гірка.

За рішенням незалежного міжнародного журі у 2020 році ці пляжі отримали сертифікати учасників кандидатської стадії програми, використовують відповідний логотип та бренд, впроваджують міжнародні стандарти.

Нагадаємо, програма «Блакитний прапор» націлена на забезпечення сталого розвитку пляжів та яхтено-катерних стоянок за спеціальними критеріями, екологічного менеджменту, безпеки відпочинку, рекламно-іміджевої та туристичної привабливості територій.

Блакитний прапор – це екологічний сертифікат, який більше 30 років видається пляжам і яхтено-катерним стоянкам країн Європи, Африки, Карибських островів, Нової Зеландії, Канади та інших держав на підставі рішення незалежного міжнародного журі.

Програма заснована у Франції в 1985 році, наразі головний офіс «Блакитного прапора»  знаходиться в Данії, у наші дні в програмі бере участь близько 50 країн світу, понад 4,5 тис. марин та пляжів (https://destinet.eu/market-place/green-travel-maps).

Щоб отримати «Блакитний прапор», пляж повинен задовольняти стандартам 32-х критеріїв, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води в зонах рекреації, екологічного менеджменту, безпеки і послуг, зокрема чистоти території, роздільного збору сміття, дотримання правил безпечної поведінки, необхідного облаштування та обладнання, наявності санітарних приміщень, питної води, рятувальних вишок, пристосувань для осіб з фізичними вадами, інших основ безпеки та сервісних послуг.

Як повідомлялось, раніше у міській раді привітали жителів Генічеської міської територіальної громади привітали з початком нового сезону та закликали всіх, хто займається розміщенням відпочивальників, вакцинуватися від COVID-19, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції.