На адмінмежі з Кримом вкотре намагались підкупити прикордонників

07 Червня 2021, 10:27

У КПВВ «Чонгар» прикордонників намагались підкупити за 500 гривень за безперешкодний пропуск через адмінмежу з Кримом.  
“Напередодні до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» прибула громадянка України. Під час перевірки документів прикордонники встановили, що громадянка порушила порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. За не притягнення до адміністративної відповідальності та безперешкодний пропуск через адмінмежу вона запропонувала військовослужбовцям 500 гривень”, – йдеться у повідомленні.

Прикордонники відмовились неправомірної винагороди. Про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» військовослужбовці Херсонського прикордонного загону повідомили співробітників Національної поліції та передали громадянку правоохоронцям.
За даними Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби, протягом травня за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї до адміністративної відповідальності притягнули 53 особи, ще 102 громадянина були притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму та режиму в пунктах пропуску.
Як повідомлялось, у березні у КПВВ “Чонгар” громадянин України, який порушив порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, запропонував прикордонникам кошти в розмірі 5000 тисяч гривень.