Koktebel Jazz Festival продовжить сезон на Арабатській Стрілці, – організатори

02 Червня 2021, 16:43

Фото "Слово та діло"

Koktebel Jazz Festival, який цього року проводитимуть з 27 серпня по 5 вересня на Арабатській Стрілці,  привабить тисячі гостей та продовжить курортний сезон.

Таку думку висловила президент фестивалю Лілія Млинарич на зустрічі з керівництвом Генічеської громади.

«Ми можемо продовжити вам курортний сезон. Адже це і є подієвий туризм, коли кілька тисяч людей приїздять саме на подію». І нагадала, що у різні роки на сцені фестивалю виступали Ніно Катамадзе, Горан Брегович, «Hardkiss», Джамала та інші відомі виконавці, які приваблюють публіку”, – розповіла Лілія Млинарич.

Генічеський міський голова Олександр Тулупов відповів, що громада зацікавлена у проведенні заходу такого рівня і місцева влада буде максимально цьому сприяти. Зокрема, надалі вивчатиметься можливість відкриття на Арабатській Стрілці злітно-посадкової смуги для малої авіації, якою на фестиваль прибуватимуть поважні гості.

фото: genich-rada.gov.ua

Як повідомлялось, консультант проекту USAID ERA, голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв переконаний, що подієвий туризм для Приазов’я є одним з ключових напрямків розвитку галузі, а “Джаз-Коктебель” цього року стане одним з туристичних магнітів регіону.

Після вимушеного переїзду з анексованого Криму фестиваль проходив під Одесою, на Трухановому острові в Києві. Цього року фестиваль відзначатиме 18-річчя.