Керівників закладів розміщення закликали вакцинуватися від COVID-19

01 Червня 2021, 19:25

Жителів Генічеської міської територіальної громади привітали з початком нового сезону та закликали всіх, хто займається розміщенням відпочивальників, вакцинуватися від COVID-19, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції.

Про це йшлося під час онлайн-конференції в Медіа-центрі IPC-Генічеськ 1 червня.

«Хочу всіх привітати з початком туристичного, оздоровчого сезону. Всім бажаю вдалого сезону, гарних відпочивальників, чемних туристів, щоб вони залишились задоволеними і сервісом, і нами», – зазначила начальниця відділу туризму та підприємницької діяльності виконкому Генічеської міської ради Тетяна Большакова.

Представниця виконкому розповіла про підготовку пляжів Генічеська та Арабатської Стрілки. Також вона закликала всіх, хто займається розміщенням відпочивальників, директорів закладів оздоровлення та відпочинку, підприємців, які мають свої садиби, вакцинувати від COVID-19 свій персонал та вакцинуватися самим для того, щоб сезон не мав негативних наслідків поширення коронавірусної інфекції.

У міській раді звернулись з проханням до керівників закладів, що займаються оздоровленням дітей, та суб’єктів господарювання, які надають послуги з розміщення відпочивальників, повідомляти про бажання вакцинуватися за телефоном (066)17-44-500 з метою визначення необхідної кількості доз вакцини та забезпечення її наявності.

Наразі на пляжах громади завершуються роботи із реконструкції та облаштування: встановлюються парасольки, роздягальні, душові та сміттєві урни. На пляжі у селі Щасливцево на Арабатській Стрілці обладнали спеціальний спуск для маломобільних груп населення. Підприємці здійснюють активну підготовку  кафе, барів, дитячих майданчиків та зон відпочинку. “Туристично-інформаційний центр”, що розташований в центрі села Щасливцеве, теж приймає гостей.

Як повідомлялось, минулого року Херсонщину відвідало близько 3,8 млн туристів.

Арабатська Стрілка, попри побоювання, викликані карантинними обмеженнями і пандемією коронавірусу, переживала туристичний бум: до Арабатки поїхали люди, які звикли відпочивати за межами країни і здебільшого побачили Стрілку вперше.