Херсонські прикордонники нагадали про зміни перетину адмінмежі з Кримом

18 Червня 2021, 09:11

У зв’язку з встановленням на території України «зеленого» рівня епідемічної ситуації Урядом внесено зміни у порядок перетинання державного кордону та КПВВ з тимчасово окупованими територіями України.

Про це нагадали в Херсонському прикордонному загоні Держприкордонслужби.

Зокрема, у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 16.06.2021 № 611, громадяни України, які перетинають державний кордон, або контрольні пункти в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них відтепер не потребують встановлення мобільного додатку «Вдома» та проходження двотижневої самоізоляції.

З повним текстом постанови можна ознайомитись за посиланням.

У Мінреінтеграції також наголосили, що на період «зеленого» рівня не потрібні також ПЛР-тестування. Відтак, з 17 червня громадяни України, які вимушено проживають на ТОТ, на період встановлення «зеленої» зони на території України можуть безперешкодно перетинати КПВВ.

Нагадаємо:

  • 16 червня Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин до 31 серпня, але значно послабив карантинні обмежена, оскільки на всій території України досягнуто «зеленого» рівня епідеміологічної небезпеки. Таким чином перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для українців або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ на Донбасі та на адмінкордоні з окупованим Кримом.