Бірючий відкритий для всіх: цього року відкриють літні будиночки для відпочинку

16 Червня 2021, 16:49

Офіс президента Володимира Зеленського відмовляється від практики утримання закритих територій, куди не допускають простих громадян. Тому національний парк Залісся і півострів Бірючий відкрили для всіх.

Про це заявив під час форуму “Украіна.30” заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

“У нас зовсім інший підхід. Так, дійсно, там є резиденція, яка може вважатися літньою резиденцією президента, але ми відкриваємо і вже фактично відкрили доступ громадян. Це великий екопарк на березі моря. Для нас важливо, щоб кожен міг доторкнутися до цієї природі і відпочивати там”, – зазначив він.

Уже в цьому році на Бірючому почнуть відновлювати інфраструктуру і відкривати літні будиночки для відпочинку. Також в планах – поставити відкритий басейн і розробити туристичні маршрути. 

Як повідомляло видання Depo.Херсон, минулого року два тижні не могла потрапити на острів Бірючий знімальна група проекту “TripMustGoOn”, який пропагує туристичну привабливість Херсонщини.

Через часті відвідування Президентом України Володимиром Зеленським і його родиною держрезиденції, розташованої на острові Бірючий і відомої у народі як “дача Хрущова”, на острів два тижні не могла потрапити знімальна група проекту “TripMustGoOn”.

Бірючий – унікальний шматочок суші, який є продовженням Федотової коси, розташованої між Азовським морем і лиманом Утлюцький. Він з’єднаний із материковою частиною вузьким перешийком завширшки менше 10 м. І поступово досягає розміру в 5 км. Адміністративно він належить до Херсонської області. У географічному розумінні Бирючий стає островом лише восени, коли на морі починається шторм, який ховає перешийок під водою.