ЗСУ провели тренування з реактивними системами залпового вогню “Ураган” поблизу адмінмежі з Кримом (відео)

14 Травня 2021, 17:36

Неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, підрозділи реактивної артилерії, що підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, відпрацювали розгортання на вогневих позиціях і наведення на цілі умовного противника.
Про це повідомили у Службі зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

“Планові польові тренування зі злагодженості розрахунків реактивних систем залпового вогню “Ураган” пройшли в умовах, максимально наближених до бойових. За лічені хвилини потужна та високоточна зброя була приведена в бойову готовність. Воїни-реактивники швидко висунулися з району зосередження, здійснили марш, розгортання у районі вогневих позицій та наведення на умовні цілі для їх подальшого ураження”, – зазначив командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, під час тренування військовослужбовці відпрацювали навчальні вправи зі знищення морських десантів, бронетехніки та замаскованих пунктів управління умовного противника.
Крім того, реактивники виконали вправи з дистанційного мінування вихідних районів ймовірного наступу умовного противника.
“Мінні загородження застосовують практично у всіх видах бойових операцій. По-перше, вони не дозволяють противнику дістатися до місця призначення. По-друге, блокують фланги та шляхи обходу, що заважає висадці як повітряного, так і морського десанту. Головна перевага дистанційного способу мінування – швидкість встановлення мінних загороджень. За лічені хвилини бойові розрахунки реактивних систем залпового вогню “засіюють” мінами велику територію, що різко сповільнює темпи наступу противника”, – пояснив командувач об’єднаних сил ЗСУ.
Підсумовуючи хід тренування, командувач додав, що зазначені підрозділи цілодобово знаходяться в повній боєготовності в районах зосередження, а в разі загострення ситуації завжди готові висунутися в заданий район та адекватно відреагувати на військову загрозу.
Як повідомлялось, у Херсоні, за координації СБУ та Представництва Президента України в АР Крим, відбувся оперативно-штабний збір. Він був присвячений безпековій ситуації на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

За інформацією СБУ була перевірена готовність України до практичних дій у випадку поширення збройної агресії РФ. Зокрема, щодо можливого нападу РФ вглиб суверенної території України.

Управління Служби безпеки України в Херсонській області проводило комплекс перевірочних антитерористичних заходів на об’єктах можливих терористичних посягань.

Під час робочої поїздки 27 квітня на Херсонщину Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації на адміністративній межі з окупованим Кримом, а також у Херсонській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Донецькій областях.

Нещодавно силовики провели оперативно-профілактичне відпрацювання Генічеського району розпочалось для попередження спроб дестабілізації обстановки.

Наприкінці минулого місяця в Херсоні під час практичних занять за темою «Ведення бойових дій у місті» були відпрацьовані питання блокування та штурм будинку, що захоплений терористами, надання первинної медичної допомоги та евакуація пораненого. Такі заняття проводили військовослужбовці десантно-штурмового підрозділу угруповання військ, яке підпорядковане Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України.