В ХОДА заперечують нестачу експрес-тестів на КПВВ “Чонгар” та “Каланчак”

07 Травня 2021, 18:22

Тестування на антитіла COVID-19 на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом відбуваються в штатному режимі. Тестів в Херсонській області вистачає та зараз очікується  їх нова партія.

Про це, відповідаючи на запитання журналістів “IPC-Херсон”, розповів голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир.

“На сьогоднішній день на КПВВ “Каланчак” та “Чонгар” зроблено 12 542 дослідження екпрес-тестами. З них 14 дали позитивний результат. За останню добу проведено 437 тестувань. Залишок тестів зараз по області складає 72 тисячі , тобто, тестів вистачає та ми найближчим часом отримаємо нову партію. Пункти тестування працюють на КПВВ “Каланчак” з 8:30 ранку до 16 години з понеділка по п’ятницю без перерви. У будь-який інший час тестування здійснюється у приймальному відділенні Каланчацької лікарні.

На КПВВ “Чонгар” тестування відбувається з 8 години ранку до 17:15 з понеділка по четвер, а в п’ятницю з 8:00 до 16:00, – зазначив Козир.

В соцмережах, натомість, шириться інформація про те, що в пунктах тестування виникають проблеми з тестами. Так, користувачка Фейсбуку Діана Соколова вказала на своїй сторінці, що не змогла пройти безкоштовне тестування на КПВВ “Каланчак” через відсутність тестів.

На безкоштовні тести не встигли, вже 13:30 закінчилися”, – зазначила вона. 

Журналісти видання “Інжир” без попередження відвідали КПВВ “Каланчак” 27 квітня: окрім зачинених дверей та непрацюючих ЦНАПів, журналістів здивували купи сміття на території КПВВ.

“КПВВ Каланчак.27 квітня 2021 рік, вівторок. Пункт експрес-тестування не працює, всім іноземцям, що в’їжджають, пропонують з’їздити для здачі тесту в смт. Каланчак (30 км від КПВВ). Не працює і центр надання адміністративних послуг. Ну і природньо, зачиненими залишаються усі приміщення сервісної зони. В туалет сходити теж немає куди, зачинений навіть платний туалет… І тільки наявність купи сміття є тут єдиною ознакою цивілізації”, – повідомляють журналісти “Інжиру”.

Нагадаємо: