У Новоолексіївці знайшли схрон боєприпасів: підірвали гранату, протипіхотну міну і тротил

19 Травня 2021, 11:57

Генічеські поліцейські вилучили покинутий схрон боєприпасів на відстані близько 200 метрів від жилих будівель в селищі Новоолексіївка.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Правоохоронці отримали інформацію від місцевого жителя, який під час прогулянки побачив предмет, зовні схожий на гранату РГД-5 з запалом та чекою, а також два споряджені магазини від автомату Калашникова. За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група підрозділу разом з вибухотехніками.

Під час огляду прилеглої території біля небезпечної знахідки поліцейські виявили схрон боєприпасів: граната РГД-5, протипіхотна міна МОН-50, 400 грамів тротилу, освітлювальна шашка РОПДД, близько 600 патронів калібром 7,62 мм, майже 160 патронів калібром 5,45 мм та 3 магазини до автомата Калашникова на 30 та 45 патронів.

Гранату, протипіхотну міну, тротил та освітлювальну шашку працівники вибухотехнічної служби знищили шляхом підриву на місці події. Патрони та магазини вилучили та направили на експертне дослідження.
За вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Наразі працівники поліції встановлюють походження зброї та особу, яка їх залишила. Досудове розслідування триває.
Нещодавно силовики провели оперативно-профілактичне відпрацювання Генічеського району. Під час заходів правоохоронці виявили незаконний посів кущів конопель у двох теплицях приватного домоволодіння, виявили дві гранати РГД-5 із запалами, припинили діяльність зали ігрових автоматів.