У Херсонській області посилили контроль за дотриманням карантину

08 Травня 2021, 12:50

На поминальні дні в Херсонській області посилили контроль за дотриманням карантинних заходів.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Зокрема, буде забезпечено:

  • контроль за недопущенням вживання спиртних напоїв на кладовищах та в інших місцях поховань під час поминальних днів.
  • посилене чергування спільно з ГУ Національної поліції в області, управлінням патрульної поліції в області.

Під час публічних заходів з відзначення Дня пам’яті та примирення, 8 травня, і Дня перемоги над нацизмом, 9 травня, буде посилено контроль, зокрема щодо:
наявності у громадян засобів індивідуального захисту;
дотримання між особами фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням осіб стоячи;
недопущення знаходження більше ніж однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі чи території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненості залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі;
заборони роздачі їжі та напоїв населенню, а також розгортання польових кухонь.

У свою чергу, в обласному главку поліції Херсонщини проінформували, що 8 та 9 травня у зв’язку з відзначенням Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та поминальними днями, на території Херсона й області планується проведення низки заходів як релігійного, так і суспільного спрямування, за участі значної кількості громадян.

Щодо поминальних днів, то біля цвинтарів нестимуть службу додаткові наряди працівники поліції. Громадяни можуть вільно відвідувати могили померлих, але при цьому пам’ятати і про особисту безпеку: одягати маски і не скупчуватися натовпом.

“Ми постійно відслідковуємо оперативну обстановку, щоб не допустити провокації учасниками заходів, так і відносно них. Адже наше головне завдання – гарантувати безпеку і публічний порядок, працювати на упередження можливих правопорушень, запобігати скупченню громадян під час заходів, контролювати дотримання карантинних обмежень та проводити профілактичну роботу з людьми щодо недопущення поширення коронавірусу. Ще важливий момент – ми контролюватимемо дотримання виконання закону про декомунізацію та недопущення використання забороненої символіки”, – зазначив начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Олександр Проскудін.

Як повідомлялось, у Херсонській області за минулу добу виявили 229 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

Близько 700 працівників поліції охоронятимуть громадський порядок у Херсонській області під час масових заходів з нагоди Дня Перемоги, а також під час масового відвідування кладовищ 9 травня.