Спікери українського і литовського парламентів відвідали адмінмежу з Кримом

13 Травня 2021, 16:50

13 травня  з робочим візитом на адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом прибули голова Верховної Ради Дмитро Разумков разом зі спікером Сеймаса Литовської Республіки Вікторією Чмілітє-Нільсен.

Про це повідомили в Херсонському прикордонному загоні Держприкордонслужби.

«Ми ніколи не підтримували та не визнавали анексію Криму і маємо надію, що дуже скоро контрольні пункти в’їзду-виїзду залишиться тільки в згадках і український народ буде мати змогу вільно пересуватися по всіх території України. Я впевнений, що дуже скоро це місце стане музеєм і ми додаємо надзвичайно великих зусиль для того, щоб це відбулося якомога швидше», – зазначив Дмитро Разумков.

У супроводі першого заступника начальника регіонального управління-начальника штаба полковника Олександра Рибака та начальника Херсонського прикордонного загону полковника Костянтина Барбашова, голова українського парламенту разом зі спікером Сеймаса Литовської Республіки відвідали КПВВ «Чонгар» та «Каланчак». Там вони ознайомились з порядком здійснення пропускних операцій, інфраструктурою КПВВ та умовами служби прикордонників.
 «Литовські люди завжди підтримують наших щирих друзів українців, вони всіляко підтримують територіальну цілісність України та сподівається на швидке повернення окупованих територій України», – зауважила Вікторія Чмілітє-Нільсен.
Як повідомлялось, делегації спікерів до Генічеської громади прилетіли на двох гелікоптерах, які приземлились на шкільному стадіоні у селі Чонгар.