Спікери українського і литовського парламентів прилетіли до Чонгара на гелікоптерах (відео)

13 Травня 2021, 12:36

Голова українського парламенту Дмитро Разумков разом зі спікером сеймаса Литовської Республіки Вікторією Чмілітє-Нільсен прибули на адмінмежу з Кримом.

Як повідомляє видання “Новий візит”, делегації спікерів до Генічеської громади прилетіли на двох гелікоптерах, які приземлились на шкільному стадіоні у селі Чонгар. Тут їх зустрічали посадові особи різних гілок влади та державна охорона двох країн.

У виданні звернули увагу, що місце висадки керівників законодавчих органів двох держав – шкільний стадіон, знаходиться у занедбаному стані.

У цей час біля КПВВ “Чонгар” перекрили рух транспорту.

https://www.youtube.com/watch?v=4IJNa8W8FXU&t=17s

Як повідомлялось, 13 травня зранку жителі Херсона не могли добратися вчасно на роботу через великі затори – були перекриті деякі вулиці та відключені світлофори. На Херсонщину приїхав голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

В поліції Херсонської області повідомили, що на території Херсонської області перебуватиме охоронювана особа. У зв’язку з цим в обласному центрі поліцією були вжиті певні необхідні заходи в організації дорожнього руху, зокрема на деяких вулицях вимкнені світлофори та можливе тимчасове обмеження руху транспортних засобів. Поліція попросила водіїв з порозумінням поставитись до цього.

Раніше Херсонська облдержадміністрація анонсувала, що 13 травня голова Верховної Ради Дмитро Разумков перебуватиме з робочою поїздкою у Херсонській області.

В анонсі зазначалось, що голова українського парламенту разом зі спікером сеймаса Литовської Республіки Вікторією Чмілітє-Нільсен відвідають контрольні пункти в’їзду-виїзду “Чонгар” та “Каланчак”, де ознайомляться з порядком здійснення митного контролю, прикордонного контролю на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим та з роботою сервісної зони на КПВВ.

Напередодні дипломатичні представники Естонії на чолі з Надзвичайним та Повноваженим Послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууско з постійним Представником Президента України в АР Крим Антоном Кориневичем із робочим візитом перебували на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.